akvarellen 3-2012

Ledaren

av Jacqueline Stare, redaktör

Kära NAS - medlemmar!
Välkomna till en förhoppningsvis vacker höst efter denna regniga sommar. Jag antar att många av er ändå har kunnat måla och att ni har skickat in akvareller till höstens jurybedömda internetutställning med vernissage den 1 oktober. Vår första internetutställning var 2009 och den blev verkligen uppskattad av såväl utställare som nätpublik.

Huddinge kommun utanför Stockholm har inbjudit till en akvarellutställning på Fullersta Gård. När akvarellen går i tryck återstår mycket att göra så vi kan bara nu berätta att det blir vernissage den 24 november. Se vidare information på vår hemsida och www.fullerstagard.se.

Den 10 juli ordnade Akvarellkonstföreningen i Finland en målardag i Helsingfors till minne av Helene Schjerfbecks födelsedag för 150 år sedan. Museet Ateneum visade en fantastisk utställning med cirka 300 verk av henne och den utställningen kommer till Prins Eugens Waldemarsudde i Stockholm den 10 november.

Det blir en målarstafett i höst på Island. Inbjudan till deltagande står på isländska då stafetten enbart berör isländska medlemmar. Texten finns också på danska på vår hemsida, NASforum och Newsletter. Det känns trevligt att för en gång skull kunna ha med en text på isländska i akvarellen.

I samband med och efter Nordisk Akvarell 2010 i Reykjavik har medlemsantalet på Island ökat, vilket verkligen är roligt. Välkomna!

År 2013 är det 150 år sedan en annan av Nordens främsta konstnärer föddes, Edvard Munch. Därför kommer Nordisk Akvarell 2013 tillsammans med en internationell ECWS-utställning att hållas i Løten, hans födelseort.