akvarellen 3-2008

Ordföraren har ordet

av Trond Einar Solberg Indsetviken

Kjære alle medlemmer i Nordiska akvarellsällskapet. Sommer en er på hell og i år har den virkelig bydd oss på variasjon, fra tropevarme til kraftig regn og torden. Vind og kjøligere dager og nå, akkurat nå kommer høsten med all sin prakt. Nå starter naturen nedtelling mot dvalen, fargene viser sin prakt og malerlysten kommer. Sommermånedene her nord må nytes i fulle drag.

Flere av våre medlemmer har deltatt på utstillinger denne sommeren, og vi håper at det gikk fint. Til vinteren er den store internasjonale utstillingen i Zaragoza, i regi av ECWS og våre landsrepresentanter i NAS har valgt ut hvem som skal representere i år. Jeg har en oppfordring, legg link til din hjemmeside på NAS sin offisielle hjemmeside og bruk medlemsgalleriet i NASforumet slik at vi alle kan bli kjent med hva du arbeider med, det er også en hjelp til landsrepresentantene når de skal velge ut hvem som skal delta og representere oss på større utstillinger. En annen grunn til å ha foto av sitt arbeid i medlemsgalleriet er at nettopp du kan bli valgt ut til: Månedens bilde i forumet. I juli ble Mona Sloth, Danmark, august Daniel Hasselmyhr, England og i september ble Eva Sandström fra Sverige valgt ut.

Akvarellstafetten som ble satt i gang i Karlstad i 2007, er nå i Danmark har vært en suksess, men vi trenger flere som kunne tenke seg å arrangere i de andre nordiske land. Er du interessert ta kontakt med Margaretha Jansson, Gunilla Rosenberg eller undertegnende på e-post eller telefon som du finner foran i akvarellen. Akvarellstafetten er ikke kurs, men ett weekend akvarellmøte med arbeidstema som blir bestemt av forrige stafett.

Akvarellen er det eneste spesial tidsskriftet for akvarell i Norden, bli med å gjøre det kjent, fortell at det finnes, vis det fram til venner og bekjente. Så til litt akvarell... Denne sommeren "oppdaget" jeg en for meg ny farge "Potters Pink" det ble et interessant møte. Har du prøvd den? Det er en granulerende farge så den har sine utfordringer...På vegne av styret i NAS og meg selv ønsker jeg alle medlemmer en riktig god høst.