akvarellen 2-2016

Styrelsens hörna

av Marianne Gross

 

Juryen har netop afsluttet deres vurdering, og i skrivende stund er alle indsenderne ved at få besked, om de er blevet antaget eller ej til Nordisk Akvarel 2016, som åbner i Hillerød, Danmark den 20. august. Mange bliver glade, men flere bliver kede af det. Det er altid trist ikke at blive antaget til en juryudstilling, når man har gjort sig umage for at indsende nogle af sine bedste billeder. Det betyder ikke nødvendigvis, at billederne ikke er gode. Det betyder kun, at netop denne jury med denne sammensætning af personer har foretaget et valg, der tilgodeser andre billeder, og det kan der være mange grunde til. En anden jury kunne meget vel være kommet til et andet resultat. Men det er netop et af de aspekter, der er så fascinerende ved at lade en jury gennemgå billederne anonymt og foretage et udvalg. Vi håber, at mange af indsenderne (uanset om I blev antaget eller ej) har lyst til at besøge Hillerød og se den færdige udstilling. Nogle fakta: Alle 5 nordiske lande er repræsenterede. 283 personer indsendte 783 værker. 79 personer fik antaget 118 værker. Alle navne offentliggøres på websiden. Vi fremstiller et trykt katalog, som kan forblive en varig dokumentation over udstillingen, selv efter at billederne er taget ned. Kataloget kan købes af alle. Udstillingen åbner 20. august og kan ses frem til 9. oktober på Annaborg i Hillerød lige ved siden af Frederiksborg Slot, som er en af de store danske turistattraktioner.

Der har været afholdt årsmøde på Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn, det kan I se mere om andetsteds i bladet. I forbindelse med mødet var der mulighed for at deltage i en rundvisning i sommerens store Disney-udstilling. Det er lykkedes Akvarellmuseet at få lov til at låne en stor samling fantastiske originaltegninger fra det Disney-arkivet. Til efteråret planlægges en anden NAS-aktivitet på Nordiska Akvarellmuseet med fokus på papir; det skriver vi også mere om i bladet.

Invitationer og informationer om aktiviteter står selvfølgelig i akvarellen, men se også gerne efter på websiden, hvor aktuelle begivenheder annonceres. For ikke at gå glip af vigtige nyheder, så husk at bede om at komme på mailinglisten til NAS Newsletter – det er gratis og frit for alle. Se mere på websiden.