I forbindelse med udstillingen Nordisk Akvarel 2016 vises en særforestilling af filmen "Mot kvällen uppklarnande" - et personligt og kunstnerisk portræt af den svenske kunstner Lars Lerin, der er blevet kaldt en af Nordens mest betydelige akvarelmalere. Filmen fra 2016 og er på svensk uden undertekster. Filmen er ikke vist i Danmark før.

Søndag 11 september kl 14-15.30
Slotsbio, Frederiksværksgade 11c, Hillerød (overfor Annaborg)

Billetpris 80 kr (betales ved indgangen)

larslerin

Dokumentarfilmen om den svenske kunstner Lars Lerin er baseret på interviews med ham selv samt personer, der kender ham eller har arbejdet sammen med ham. Enkelte scener har han selv optaget.

Filmen giver et nært indblik i hans liv og skaberevne fra barndommen til i dag. Han fortæller om de personer og steder, der har indvirket på hans kunst og personlighed, og der vises optagelser fra nogle af de forskellige steder, der har påvirket ham: Sunnemo, Munkfors og Sveriges vestkyst, Lofoten i Nordnorge, hvor han boede i 12 år samt Brasilien, hvor hans partner kommer fra. I løbet af sit lange virke har Lars Lerin også udgivet et stort antal bøger med sin egen kunst; filmens titel er taget fra en af disse bøger.

Filmen er foreløbig kun blevet vist i Sverige med stor succes, men Hillerød Kunstforening har formået at indgå en aftale med producenterne om en enkelt særfremvisning af filmen i Danmark for medlemmer af Hillerød Kunstforening samt Nordiska Akvarellsällskapet (med ledsagere)