År 2017 skulle Arne Isacsson ha fyllt 100 år.

7 maj–3 september visar Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn en omfattande utställning med hans verk samt firar hans gärning som konstpedagog och författare. ”Landskap var ett centralt motiv i Arne Isacssons skapande. Naturen, särskilt i Bohuslän, var hans outsinliga inspirationskälla. Han studerade årstidernas gång och ljusets skiftningar i klipporna och havet. Hans rena, figurativa kompositioner med skira färglager som överlappar varandra är både monumentala och poetiskt förenklade på samma gång.”
Läs mer om utställningen på museets hemsida: www.akvarellmuseet.org

Nordiska Akvarellsällskapet deltar också i firandet!
Årets Arne Isacssonpris kommer att delas ut i anslutning till utställningen.

6. maj kl.14 inviteras NASmedlemmar med sällskap till invigningen/vernissage. Fri entré till vernissagen mot uppvisande av medlemskort i NAS. Museichef Bera Nordal hälsar välkommen, desutom utdelning av Arne Isacsson Priset och invigningstal av Akvarelmuseets ordförande Björn Springfeldt. Ett bra sätt att fira Arne Isacssons minne är att sätta in en summa på Arne Isacssons fond, svenskt bankgiro nr: 5128-8355 (Skriv ”AI Fond” som meddelande)

I kommande nummer av akvarellen planerar vi också att uppmärksamma jubileet med artiklar om Arne Isacsson och Nordiska Akvarellmuseet.

”Så minns vi Arne!”
Akvarellen inbjuder härmed medlemmar, som kände eller hade kontakt med Arne Isacsson, att skriva korta texter med personliga minnesbilder av vad Arne betytt som konstnär, inspiratör och/eller lärare. Vi kommer att publicera ett urval av texterna i akvarellen och övriga på NAS blogg. Observera att texterna kan komma att redigeras och kortas. Om du målar så sänd också gärna med en digital bild på ett eget konstverk eller ett annat foto du vill ha vid din text. Sänd bild i tryckupplösning (300 dpi). Deadline för text och eventuell bild den 10 april till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. och This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

arneisacsson

Arne Isacsson: Utan Titel, akvarell på papper, 49x47cm, 1994. Foto: © Nordiska Akvarellmuseet