akvarellen 4-2013

Ledaren

av redaktör Jacqueline Stare

Kära NAS-medlemmar!

Tack alla för nästan tio år tillsammans med er som redaktör för akvarellen och delvis också ansvarig utgivare. Det har varit ett fantastiskt spännande uppdrag och jag lämnar med glädje över till Håkan Bull som tar hand om akvarellen från nr 1/14. Ni känner honom redan som skribent, senast i nr 2/2013, och han är presenterad av valberedningen i nr. 1/12.

Jag kommer att fortsätta att skriva i akvarellen, vilket jag tycker är enormt roligt men nu är det dags för någon annan att sätta sin prägel på tidningen. Ett varmt tack vill jag rikta till tre - för mig viktiga - personer som också lämnar akvarellen: Gunilla Nemec som är en lika skicklig korrekturläsare som jag är en urusel sådan! Anette von Koch och Peter V. Nielsen som i alla år har funnits i redaktionsgruppen. Det har varit en förmån att få ha er båda som "bollplank" och stöd: att alltid kunna komma till er med frågor och när jag har behövt goda råd. Och inte minst tack till alla konstnärer som ställer upp på akvarellen.

Nu är det stora Løtenäventyret över. Sammanlagt besöktes utställningen i Klevfos industrimuseum av närmare 1800 personer. Jag skriver om en del av arrangemangen 27. I nr. 1/14 kommer Karin Keane med en uppföljning kring Løten.

Det är många år sedan vi hade ett årsmöte i Stockholm. Den 22 mars 2014 kommer det att hållas i Konstakademiens anrika hus på Fredsgatan 12. Se Kallelse på s. 32. Konstakademien har många och spännande aktiviteter. Gå gärna in på www.konstakademien.se. Alla vi som arbetat på olika sätt med akvarellen under det medlemmar riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Jacqueline Stare

redaktör